Visie

De professionele ontwikkeling van organisaties staat of valt met de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Verandering en ontwikkeling begint bij het stellen van inzichtgevende vragen. Mijn oprechte nieuwsgierigheid naar het hoe en het waarom van het handelen van mensen en organisaties is hierbij mijn motor.

Verandering en ontwikkeling begint met een gedegen (zelf)analyse: wat drijft je, wat zijn je kwaliteiten en je overtuigingen; wat wil je, wat kun je en waar ben je goed in. Binnen deze analyse ontdek en ontwikkel jij je mogelijkheden, je kwaliteiten en je eigen leiderschap. Ik zie coaching daarbij als een druppel die valt in open water. Die druppel veroorzaakt een rimpeling of misschien zelfs een golf. En die heeft weer effect op het hele wateroppervlak. Er is beweging en reflectie, onrust misschien. En langzaam dooft die rimpeling dan weer uit en ontstaat er weer een spiegelend strak oppervlak, maar toch is er blijvend iets veranderd. Als het nodig is volgt er nog een druppel. En nog een, en nog een....

Verandering en ontwikkeling begint met het loslaten van oude patronen, het behouden van het goede en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden in gedrag en communicatie. Een blijvende verandering is het best te bereiken vanuit een positieve benadering: wat werkt wel, wat is effectief, wat levert op korte termijn resultaat op, wat is op dit moment al aanwezig. Mijn focus ligt daarbij op het 'in hun kracht zetten' van mensen en organisaties. De 'waterdruppelvisie' ligt ook besloten in het gestyleerde logo van Mudde advies & coaching.

Waterdruppel